A.K.N.E. | Kulturföreningen A.K.N.E.
8348
home,page,page-id-8348,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

valkommen

A.K.N.E. är en kulturförening som sysslar mesta dels med amatörteater men även musik och övrig scenkonst. A.K.N.E. har funnits och verkat i Oxelösund sedan 1995. Föreningen bildades av några unga entusiaster som träffats i ett ALU-projekt hösten 1995. Då sammanfördes ett antal teaterintresserade och arbetslösa ungdomar för att spela pjäsen ”Föräldrafritt” för högstadieeleverna i Oxelösund.

Genom åren har en hel del medlemmar tillkommit och några har slutat, endast tre orginal medlemmar har varit med under alla dessa år.

Sedan 2002 har vi satt upp Oxelörevyn som är Oxelösunds egen lokalrevy.  Under ett flertal somrar har vi spelat teaterklassiker av bl.a. August Strindberg och Henrik Ibsen på Mästerlotsen. A.K.N.E. har även spelat bygdespelet Vackra Brita på Oxelökrog i Gamla Oxelösund. Vi har även satt upp regelrätta  farser med dörrspring och förväxlingar på Tärnans scen.

A.K.N.E. har uppdaterat sitt omslagsfoto. ... Se merSe mindre

3 veckor sedan  ·  

Visa på Facebook

Vi repeterar Joseph Kesselrings underbart roliga fars "Arsenik och gamla spetsar" med premiär efter sommaren! ... Se merSe mindre

3 veckor sedan  ·  

Visa på Facebook